• Imprimeix

Acte d'inauguració del Curs 2018-2019 de l'INEF Catalunya

05/10/2018 13:10
sdfg
dfgh
hjkl

La cerimònia d'inauguració del Curs 2018-2019 va tenir lloc ahir dia 4 d'octubre a la Sala d'Actes de l'INEFC Barcelona i va ser presidida per Gaspar Rosselló, delegat del rector per a afers acadèmics de la Universitat de Barcelona; Gerard Figueras, secretari general de l'Esport, i Jordi Solà, director de l'INEFC.

L'acte es va iniciar amb la Lliçó magistral, que enguany va impartir l'escriptor i periodista Màrius Serra, amb el títol "El llenguatge esportiu muta". Serra va dissertar sobre l'evolució del llenguatge amb el pas del temps, la petjada històrica que hi ha al darrere de moltes paraules i expressions, i sobre l'origen d'algunes paraules que s'utilitzen en l'argot esportiu, entre altres aspectes, per acabar amb una interacció amb el public que es va mostrar molt entusiasmat amb la resolució d'un Enigmàrius que va proposar l'escriptor a l'auditori. Com a agraïment, Gerard Figueras li va lliurar el "Tors atlètic", de Rosa Serra. 

Com és costum en l'acte d'inauguració, els directos dels centres de Barcelona i Lleida, Xavier Iglesias i Alfredo Joven, van voler distingir els millors estudiants de la darrera promoció graduada: Xènia Rios Sisò, de l'INEFC Barcelona, i David Ballestero Duran de l'INEFC Lleida, que van ser guardonats per haver obtingut el millor expedient acadèmic de la 6a promoció de CAFE graduada en el curs 2017-2018. 

Enguany també es va voler distingir amb el Premi INEFC a l'Excel·lència la figura de Jordi Murio i Fisa, entrenador de campions i campiones de natació. Ferran Rodríguez, professor de l'INEFC Barcelona, va glossar la figura del premiat i tot seguit se li va fer lliurament del guardó, que Murio va agrair en el seu parlament.

A continuació, Jordi Solà va fer la lectura dels aspectes més rellevants de la Memòria del curs 2017-2018 i tot seguit Gaspar Rosselló, en representació del rector de la UB, va dedicar unes paraules als assistents. Per acabar, Gerard Figueras, tot agraint la lliçó impartida, va declarar oficialment inaugurat el curs 2018-2019.

És la primera vegada que s'atorga el Premi INEFC a l'Excel·lència, que enguany ha distingit l'entrenador de natació Jordi Murio per la seva trajectòria professional

Enllaç relacionat