• Imprimeix

Doctoranda de l'INEFC Barcelona guanya el Premi a la Recerca per a Doctorands/es de la UPF

07/11/2018 10:11
Íngrid Hinojosa

L'Ingrid Hinojosa Alcalde, investigadora i professora de l'INEFC Barcelona, guanya el premi a la Recerca per a Doctorands/es i Joves Doctors/es de la Càtedra de Barcelona de Política i Economia Local (UPF) amb l’article titulat "Understanding the gendered coaching workforce in Spanish sport", del qual també són coautores la Dra. Susanna Soler, la Dra. Ana Andrés, la Dra. Anna Vilanova, la Dra. Pedrona Serra i la Dra. Leanne Norman.

La investigadora premiada és membre del Grup d’Investigació Social i Educativa de l’Activitat Física i l’Esport (grup de recerca reconegut i finançat 2017 SGR 1162), des del qual s’han desenvolupat en els darrers anys diversos estudis per tal d’impulsar i avaluar polítiques de gènere en l’esport.

En el seu estudi mostra que hi ha una subrepresentació i una distribució desigual de les dones entrenadores que treballen en l’àmbit de l’entrenament a Catalunya i proposa estratègies i programes de millora de les condicions laborals que permetin desenvolupar polítiques de gènere. 

Aquest premi representa una contribució molt important al prestigi de l'INEFC i del programa de doctorat "Activitat física, educació física i esport", com a referents en l'àmbit acadèmic i científic.