• Imprimeix

II Jornada Catalana de Recerca en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport

26/10/2018 11:10
grup

Grup d'assistents a la II Jornada a l'INEFC Barcelona

posters

Exposició de pòsters al pavelló de parquet de l'INEFC Barcelona

L’INEFC va celebrar dissabte 20 d’octubre la segona edició de la Jornada Catalana de Recerca en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport al centre de Barcelona. Aquesta trobada va comptar amb la participació d’investigadores i investigadors dels cinc grups de recerca reconeguts per l’AGAUR de l’INEFC de Barcelona i Lleida; les facultats d’Educació i Psicologia de la Universitat de Barcelona; la Universitat de Vic; l’EUSES (Universitat de Girona i Universitat Rovira Virgili);  Blanquerna  (Universitat Ramon Llull); el TecnoCampus de Mataró, així com d’altres entitats vinculades a la recerca com l’Associació Chronojump, l’ Observatori Català de l'Esport, el Consell Català de l’Esport, el CAR de Sant Cugat, entre d’altres.

Aquesta II Jornada, que tenia com a objectiu principal difondre la recerca que s’està duent a terme a Catalunya en l’àmbit de l’activitat física i l’esport, es va plantejar amb ponències de molt curta durada, seguint un format petxa-kutxa adaptat,  per tal de disposar d’un format molt horitzontal de transferència, on els diferents àmbits de les ciències de l’activitat física i l’esport es barrejaven per tal de compartir al màxim les experiències de línies de treball sovint poc conegudes entre si.

La jornada fou presentada pel president del comitè organitzador, Dr. Xavier Iglesias, i un cop realitzada la inauguració per part del director de l’INEF Catalunya, Sr. Jordi Solà, es va procedir al desenvolupament dels quatre blocs de presentacions orals curtes, amb la moderació dels dos sotsdirectors de recerca de l’INEFC, Dr. Joan Cadefau i Dr. Pere Lavega.

Les dues pauses dels cafès i el dinar van ser organitzades per tal de facilitar l’intercanvi de coneixement i experiències entre els assistents.

L’esdeveniment va tenir molt bona acollida, amb més de 180 inscrits, 40 ponències i 56 pòsters. La jornada es va cloure amb la designació dels dos guanyadors del 1r premi Recesport jove, al millor treball postgraduat, Víctor Illera, i millor TFM, Lluc Montull. El premi va ser atorgat per la Sra. Elisabet Boloix, secretària general del COPLEFC, que juntament amb l’empresa DyCare, van ser patrocinadors de la II Jornada Catalana de Recerca.  

La voluntat de l’INEFC Barcelona, com a centre impulsor de la proposta, és que aquesta jornada mantingui el caràcter biennal i que la seu que l’aculli pugui rotar entre els diferents centres on s’imparteix el grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport.

Aquesta Jornada, de caràcter biennal, vol difondre la recerca que es fa a Catalunya en l'àmbit de les ciències de l'activitat física i l'esport