• Imprimeix

INEFC Lleida: N’hem fet 35!

01/06/2018 16:06
lleida_1

Sopar de celebració del 35è Aniversari de l'INEFC Lleida

lleida_2

Parlament d'Alfredo Joven i Jordi Solà

lleida_3

Actuació compartida entre alumnat i professorat

Te’n recordes quan...? Una frase que va ser trending topic durant tot el dia.

L’INEFC de Lleida va triar el dia 19 de maig  per aplegar més de 500 persones amb motiu de la celebració del 35è aniversari.

Amb aquesta trobada es va crear l’espai idoni per condensar els 35 anys d’història del Centre de Lleida. Dins un mateix espai de temps es van aplegar “INEFOS” de la promoció del 82 i de la del 2013, de Pere Manuel, primer director del Centre el 1982, a Alfredo Joven, director a l’actualitat. Dos extrems que acumulen lliuraments d’orles, lliçons inaugurals i plans d’estudis, màsters, doctorats, activitats diverses, en constant renovació, com l’e-learning, projectat per entrar en funcionament el 2019.

Una festa plena de records portats al moment del retrobament, amb la frase més recurrent: “Te’n recordes quan...?”. Aquest inici de conversa portava a la memòria experiències viscudes i compartides pels mateixos actors que, en aquest cas, les explicaven en primera persona. L’alegria del moment feia que s’escurcés l’espai del temps des de l’última contrada i que les abraçades, rialles i petons tinguessin tot el protagonisme.

Pere Manuel recordava en una entrevista que “ara fa 35 anys un grup d’entusiastes ficaven en marxa un somni, que no era altre que el  d’aconseguir tenir una universitat dedicada a l’estudi de l’Activitat Física i l’Esport a Lleida”. Un somni convertit en realitat.

Tothom tenia clar que els “INEFOS” treballarien per millorar els hàbits de la societat, pel que fa a l’activitat física i l’esport. D’una gimnàstica clàssica amb poca base científica, hem passat a uns estudis  d’activitats físiques, on la salut , l’educació física, l’esport o la gestió hi tenen protagonisme i rigor. “Per això calia crear formadors amb bona preparació i on la investigació prengués part activa dins la docència”. Es fa recerca en diferents àmbits per poder fer noves aportacions, canviant vells conceptes o proposant innovacions como pot ser la incorporació de les tecnologies actuals, l’última aportació és la creació d’una aplicació, per a mòbil i tauleta, que recull lesions en l’esport de futbol base, creada a l’INEFC de Lleida.

Aquesta trobada va ser un punt de trobada intergeneracional per reviure experiències i explicar anècdotes, amb la voluntat de continuar escrivint la nostra història amb cadascun dels presents i futurs estudiants.

El director general de l’INEFC, Jordi Solà, i el director del Centre de Lleida, Alfredo Joven, van agrair la presència dels presents, paraules plenes d’afecte, que van deixar clar que  tots i totes els que eren allà “mai han deixat de formar part de les histories viscudes als camps d’esports, les aules, biblioteca, sortides a la natura, laboratoris o del bar...” En resum: del nostre Centre.

La jornada també va comptar amb l’agraïment i el record. Durant els trenta cinc anys han passat moltes coses, algunes de molt importants, però les persones són clau i en aquest temps  ens han deixat professors, alumnes i personal. Persones que van compartir moments, treballs, espais i somriures amb tots nosaltres. Gent de l’INEFC Lleida que viurà, sempre, en el nostre record.

Els professors, Jordi Ticó i Cristòfol Salas, van aprofitar la trobada per anunciar la creació de l’Associació Alumni INEFC Lleida. Una iniciativa que vol ser el punt de trobada de tots els exalumnes, per tal d’estar en contacte, organitzar activitats  o propostes de formació.

Cada curs ens trobem amb el fet que un grup d’estudiants acaba la formació de grau i inicia la vida laboral o potser més formació i, d’altra banda, un altre grup comença el seu camí a l’INEFC com un gran cercle que ens permet viure a prop de la societat i estimular aquesta idea de millorar cada dia. Aprofitant les energies, la creativitat, la il·lusió i la responsabilitat de tota la comunitat per creure amb força en el nostre paper social.

Esperem que aquesta flama es pugui estendre i compartir durant molt de temps.

Mirem cap al futur cuidant el passat i volem fer-ho comptant amb tots

Gràcies a totes i tots

Comitè organitzador 35è aniversari