• Imprimeix

L’INEFC Barcelona acull el 42è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’Esgrima 2018

Durant tres dies, s'han aplegat a l'INEFC les millors esgrimistes del món

14/02/2018 11:02
esgrima

Els dies 9, 10 i 11 de febrer l’INEFC de Barcelona ha acollit l’elit mundial de l’esgrima, amb 247 esgrimidores de 45 nacionalitats diferents, la qual cosa ha representat un nou rècord de participació per al prestigiós Trofeu de la Ciutat comtal. Com si es tractés d’un any olímpic, cap de les millors espasistes del món s’ha volgut perdre la cita a terres catalanes i ens han ofert un dels espectacles esportius internacionals més importants del món.

 A la prova individual, un any més, s’ha imposat una tiradora xinesa Mingye Zhu, que afegeix el seu nom al de les seves quatre compatriotes que alguna vegada han conquerit l’àmfora del Ciutat de Barcelona. La tiradora oriental, que va arribar a Barcelona com a 24a classificada del rànquing mundial i com a medallista de bronze dels darrers campionats d’Àsia, va haver de superar grans rivals en el camí de la final, com és el cas de la campiona olímpica l’hongaresa Emese Szasz-Kovacs. Curiosament, l’assalt més plàcid va ser la gran final, on no va donar opció a la russa Tatyana Andryushina, a qui va derrotar per 15 a 7. Les van acompanyar en el podi, compartint la tercera posició, la ucraïnesa Olena Kryvytska i la coreana Young Mi Kang.

 

A la prova per equips, per quarta vegada, Rússia va ser la selecció més forta de la competició. L’historial de la selecció russa és impressionant, ha pujat al podi de Barcelona nou vegades de les onze edicions de la Copa del Món per equips, i el 2018, després d’unes lluites de màxima tensió en les quals es va imposar en la pròrroga a França i els Estats Units, va aconseguir la victòria derrotant Itàlia a la final per 35 a 25. Els Estats Units van ocupar la tercera posició i van pujar per primera vegada al podi barcelonès.

Un cop més, la Copa del Món de Barcelona és la que ha tingut més participació del circuit internacional