• Imprimeix

L’INEFC, de dol per la pèrdua del professor Dr. Javier Olivera Betrán

21/12/2018 14:12
sdfg
rtyu

Javier Olivera va formar part de l'equip directiu de l'INEFC Barcelona entre el 2000 i el 2004

El professor catedràtic de l’INEFC Barcelona Dr. Javier Olivera ha traspassat avui, dia 21 de desembre de 2018, a conseqüència d’una greu malaltia.

Javier Olivera ens ha deixat als 66 anys. Llicenciat en Filosofia i Lletres, llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i doctor per la Universitat de Barcelona, va desenvolupar la seva activitat docent primer al centre de Lleida, entre els anys 1983 i 1998, i posteriorment al centre de Barcelona, exercint en tots dos centres el càrrec de subdirector de Recerca i Postgrau.

En Javier Olivera ens deixa una llarga trajectòria docent i una extensa producció acadèmica de la qual destaquem la direcció de la revista Apunts al llarg de 19 anys. 

Javier Olivera es definia a si mateix com a humanista tant de formació com de tarannà; una persona inquieta que sempre es va lliurar i dedicar a l’esport i a l’educació física: com a esportista, entrenador de bàsquet i com a professor d’educació física.

 “El bon educador esdevé de manera natural un referent lluminós (un veritable far) en el procés de construcció personal de l’educand; contribueix a enriquir la qualitat de vida dels alumnes en relació amb el seu entorn pròxim i pot ajudar e entreveure el viatge cap a la felicitat”. (“Anatomia d’un educador”, Javier Olivera 2009)

La Direcció de l’INEFC  trasllada el més sentit condol a la família i amics.