• Imprimeix

"El entrenamiento en los deportes de equipo", un top vendes.

25/10/2018 13:10
L'entrenament en els esport d'equip. Francisco Seirul·lo

Paco Seirul·lo, professor de l’INEF de Barcelona durant més de 20 anys i llegendari preparador físic del primer equip del FC Barcelona durant més d’una dècada i ideòleg de l’entrenament estructurat en els esports d’equip, publica un llibre amb la col·laboració d’entrenadors i preparadors físics de l’escola del FCBarcelona. Aquesta revolucionària escola presenta per primera vegada els principis d’una proposta metodològica que ha influït de forma decisiva en la manera d’entrenar de molts preparadors físics i entrenadors d’arreu del món. 

El llibre inclou la filosofia, els coneixements i les aplicacions de l’entrenament estructurat a través de les principals estructures que el componen: condicional, coordinativa, cognitiva i socioafectiva. L’entrenament estructurat té com a repte desenvolupar una metodologia que prepari a l’esportista per entrenar i per competir en els esports d’equip.  Preparar per entrenar suposa la utilització d’exercicis genèrics de Nivell 0 orientat, generals de Nivell I i dirigits de Nivell II. Per a cada un d’aquests nivells es desenvolupen estratègies d’entrenament basades en el desenvolupament tridimensional i quadridimensional de la força, respectuoses amb els seus elements configuradors essencials. En aquesta primera part de la proposta predomina l’estructura condicional.

Preparar per competir es realitza a través de tasques especials de Nivell III, Nivell IV i Nivell V de joc reduït i joc real. Per a cadascun d’aquests nivells es dissenyen situacions simuladores preferencials amb diferents nivells d’exigència.   En aquesta segona part de la proposta predomina l’estructura coordinativa o cognitiva.

Al voltant de tota la proposta, com a capa superficial de l’entrenament estructurat, es situa l’estructura socioafectiva com un element ineludible que ens permet saber com i perquè guanyem.

Finalment, com a contingut transversal, però no per això menys important, s’explica la inserció de l’acció preventiva i el control de la càrrega en els esports col·lectius.


 

 

Paco Seirul·lo ideòleg de l’entrenament estructurat en els esports d’equip, publica un llibre amb la col·laboració d’entrenadors i preparadors físics de l’escola del FCBarcelona.