• Imprimeix

II Fòrum INEFC Global

Assistents al II Fòrum INEFC Global.

Assistents al II Fòrum INEFC Global.

D'esquerra a dreta, Jordi Solà, Xavier Iglesias, Alfredo Joven i Freddy Irurtia.

D'esquerra a dreta, Jordi Solà, Xavier Iglesias, Alfredo Joven i Freddy Irurtia.

Entre el 23 i el 25 de maig ha tingut lloc a la ciutat de Porto, Portugal, el II Fòrum INEFC Global 2017, que enguany han organitzat conjuntament la Universitat de Porto i la Universitat de Coïmbra, recollint el testimoni del I Fòrum celebrat a l’INEFC Barcelona el 2016.

L’esdeveniment, que ha estat tot un èxit de participació i organització, ha rebut més de 65 participants de 35 institucions pertanyents a 10 països. Al llarg d’aquests 3 dies s’han desenvolupat diverses jornades de treball al voltant de quatre punts bàsics d’actuació:

a) La constitució jurídica i social de la Xarxa Global d’Educació Física i Esports;
b) El desenvolupament de l’Observatori d’Avaluació de l’Educació Física proposat al I Fòrum INEFC Global; així com la creació de l’Observatori de Formació i Pràctiques en l’Educació Física.
c) El projecte d’una revista on-line de la xarxa;
d) La proposta d’accions per implementar un Campus Virtual de l’Esport.

A més de debatre sobre aquests aspectes, diverses institucions han presentat els seus eixos d’actuació i alguns projectes de recerca. Entre altres, el Dr. Alfredo Irurtia, de l’INEFC Barcelona, ha presentat l’Escola Catalana de Cineantropometria.

Com a conclusions, entre d’altres, s’ha decidit la seu del III Fòrum, que recaurà en la UCSH, de Santiago de Xile, amb el suport de la UMCE, també de Xile, i s’ha consensuat seguint treballant en els quatre eixos principals de discussió per arribar a desenvolupar accions concretes.

En representació de l’INEFC han assistit al II Fòrum el director de l’INEFC, Jordi Solà, els directors dels centres de Barcelona i Lleida, Xavier Iglesias i Alfredo Joven, així com els responsables d’INEFC Global, Domingo Blázquez i Unai Sáez de Ocáriz. Enguany també hi ha assistit diversos representants de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona i de facultats de Ciències de l’Esport de diverses universitats espanyoles.

 

Nota: les persones interessades en les fotografies de l'esdeveniment poden sol·licitar-les al correu d'INEFC Global

Data d'actualització:  27.11.2017