• Imprimeix

Emissió a TV3 d'un reportatge sobre Eneko Garcia, alumne de l'INEFC Barcelona amb necessitats especials

Arribar a la universitat per a estudiants amb discapacitat és sovint un repte ple d'obstacles

12/12/2018 15:12
tyui

"L'Eneko un cas de superació: universitari amb 40 anys, amb pèrdua d'oïda i visió" és el títol del reportatge que va emetre ahir TV3 al Telenotícies Vespre. El document deixa constància del repte que suposa arribar a la universitat per als estudiants que pateixen alguna mena de discapacitat a través de l'estudiant Eneko García, alumne primer curs del grau de CAFE a l'INEFC Barcelona.

L'Eneko té un trastorn de l'espectre autista i una malaltia que li provoca pèrdua d'oïda i de visió. L'any passat, amb 40 anys, va decidir estudiar CAFE i presentar-se a les proves d'accés. Tot i tenir una discapacitat del 91% va poder entrar a la universitat i enguany està cursant primer curs a l'INEFC Barcelona. Gràcies al Servei d'Atenció per a Estudiants amb Necessitats Educatives Específiques (SANEE), dirigit per la Dra. María José Montilla, l'Eneko ha pogut superar les barreres que se li han presentat al llarg de la seva estada a l'INEFC.

Tal com explica el seu professor de futbol, Adrià González: l'Eneko "és un exemple per a tots i ens demostra cada dia que no hi ha límits".