• Imprimeix

Activitats Comissió d'igualtat

Lectura del manifest i fotografia del col·lectiu INEFC el 25N,  2017

Cada any des de la Comissió s'organitzen diverses activitats coincidint amb el 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes i el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

III WorkShop Internacional “Dones i Esport. La igualtat en joc” a l'INEFC Barcelona 2018

 

Durant aquests dos dies s'analitzarà la situació de les dones i la perspectiva de gènere en les diferents sortides professionals de l'àmbit de les Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE): en educació, gestió, entrenament, salut, recreació, etc.

Es generaran espais de reflexió i debat per elaborar propostes que permetin incrementar la presència femenina en les professions vinculades a l’activitat física, l'educació física i l’esport. Les persones assistents podran presentar comunicacions amb dades sobre la situació actual, d’experiències de bones pràctiques per introduir la perspectiva de gènere en tots els contextos laborals de la nostra àrea i impulsar l'intercanvi entre l'àmbit universitari i l'àmbit professional.

Al workshop participaran integrants del Grup d'Investigació Social i Educativa de l'Activitat Física i l'Esport (GISEAFE) de l'INEFC Barcelona, ​​i comptarà també amb l'assistència i participació de les doctores Leanne Norman (Leeds Becket University, Holanda), Annelies Knoppers (Utrech University, Anglaterra) i Marta Moragas (U. Ramon Llull), entre d'altres.

Des del Comitè organitzador del III Workshop Internacional “Dones i Esport” us animem a participar i fer-hi aportacions que posaran de manifest i donaran visibilitat als projectes que feu des de la vostra organització. La vostra experiència, de ben segur, que resultarà de gran interès per a la resta d'assistents. Podeu presentar propostes de comunicacions sobre projectes i/o experiències, relacionades amb la perspectiva de gènere a l'educació física, l'activitat física i l'esport abans del divendres 1 de juny de 2018.

La inscripció és gratuïta, i s’entregaran certificats d’assistència i de presentació de comunicacions. Teniu tota la informació detallada al programa adjunt. Podeu consultar qualsevol dubte a través del correu giseafe@gencat.cat

 

LLOC i DATA: Aula Magna 2 de l’INEFC de Barcelona (Av. Del Estadi, 12-22,  08038 Barcelona). Dies 28 i 29 de juny.

ORGANITZA: INEFC Barcelona, el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya,l’Ajuntament de Barcelona , amb la col·laboració el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya

III WorkShop Internacional “Dones i Esport. La igualtat en joc”

Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia 2018

El 17 de maig se celebra el Dia Internacional Contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia perquè el 17 de maig de 1990, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va deixar de classificar l'homosexualitat com a malaltia mental.

L’INEFC se suma a la sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó de l’orientació sexual, identitat o expressió de gènere. PER un ESPORT DIVERS, TOLERANT i SENSE DISCRIMINACIÓ

Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

Setmana de les Dones 2018

Tal i com ja es va fer el 2017, en el marc de Celebració del Dia de les Dones , des de la Comissió d’Igualtat creiem important visualitzar les dones de l’INEFC i generar un espai de trobada on totes nosaltres, ja sigui com a estudiants, professores o personal de la casa, ens puguem fer veure com a col·lectiu:  juntes som moltes!

En aquesta ocasió, aprofitant l’establiment del Conveni amb la Federació Catalana de Futbol per la col·laboració de l’INEFC amb la campanya "#Orgullosa”, els actes giraran entorn el Futbol Femení

 

Programa d’activitats

Dijous 1 de març (11 a 12.30h)

FOTOGRAFIA de les dones de l’INEFC al camp de futbol

Partit de futbol sala:  “PAS-PDI vs Estudiants” 

 

Dijous 8 de març (tot el dia)

Exposició de les fotografies presentades prèviament al CONCURS DE FOTOGRAFIA sobre “Dones i Esport”  #donesinefc2018

 

Dimarts 13 de març (11 a 12.30h)

TAULA RODONA sobre Futbol Femení

  • Xesco Espar – Moderador
  • Michael Navarre – Head Women's Soccer Coach at Augsburg University in Minneapolis
  • Ruth Orin – Jugadora de fubol-sala al FCF Castelldefels i a la Selecció Espanyola
  • Joan Bacardit – Entrenador del RCD Espanyol
  • Dolors Ribalta – Professora de la U. Ramon Llull
  • Clàudia Pons - Seleccionadora Espanyola de Futbol Sala

 

Partit de futbol sala femení

Aquesta activitat s’ha fet amb l’objectiu de VISUALITZAR les DONES a l’INEFC i crear un espai per compartir i generar sinergies entre les dones de tots els estaments en un moment en què, 40 anys després de la seva creació, el col·lectiu femení representa gairebé el 50% del PAS, i representa només un 21% de l’alumnat i un 24% del professorat.

 

Fotografies guanyadores del II concurs

- Som tan fortes com flexibles. Sempre buscant aquest equilibri. Ainània Tècul

- Radikal swim. Gerard Alemany

- Sempre endavant. Núria García

Dia Internacional contra les Violències Masclistes 2017

Per commemorar el proper dia 25 de novembre - Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’INEFC Barcelona promou l’acció de sensibilització a través de les xarxes socials amb el lema Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé (per part de les dones) i #HowIwillchange (per part dels homes).

Aquestes campanyes pretenen, d’una banda, visibilitzar una xacra que afecta a totes les dones, no essent un problema individual sinó estructural, i d’una altra, destacar que també és responsabilitat dels homes denunciar-ho, ja que si no hi ha un esforç actiu per desmantellar-lo, és una manera de donar-li suport.

 

Programa d’activitats

Divendres 24 de novembre a les 11h (Terrassa)

Lectura del Manifest Institucional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Actuació de dansa a càrrec de Lia Moreno i Cesca Milà.

Dia de les Dones 2017

La celebració del Dia Internacional de la Dona 2017 coincideix amb la presentació oficial de la Comissió d'Igualtat de l'INEFC de Barcelona. 

 

Programa d’activitats

Dimecres 8 de març

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA del I Concurs de fotografia "Dona i Esport" als passadissos centrals (8 a 16.00h)

ESMORZAR DE DONES de l'INEFC Barcelona. L'INEFC convida a un cafè a la terrassa exterior (11 a 11.30h)

Taller "ASSERTIVITAT A LA FEINA I A LA VIDA", dirigit a tot el personal de l'INEFC a la Sala d'Actes (13 a 15h)

 

Data d'actualització:  22.03.2018